V minulém týdnu vydal hradecký magistrát poslední stavební povolení potřebné pro stavbu nového fotbalového stadionu v Hradci Králové. Po obecném stavebním povolení a souhlasu vodoprávního úřadu má tedy projekt povolení i z hlediska dopravního napojení od silničního správního úřadu. Po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí tak budou souhlasy úřadů a veškerá povolení potřebná k zahájení stavby nové fotbalové arény v Hradci Králové kompletní.

Během října a listopadu ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. „Právě v těchto místech vyroste nová, hlavní tribuna se zázemím fotbalového klubu, fanshop, prostory pro média, komentátory nebo sky-boxy,“ říká náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za oblast městských investic. Nyní se zpracovává prováděcí dokumentace, která bude výchozím podkladem pro výběr dodavatele a pro samotnou stavbu nové arény. „Stadion se bude stavět po etapách. V tuto chvíli řešíme detaily kolem financování té první, v rámci které bude postavena nová západní tribuna. Na jaře vypíšeme výběrové řízení na stavební firmu, věřím, že se začne stavět již v létě,“ upřesňuje Vedlich.

Nová fotbalová aréna bude po dokončení splňovat požadavky na konání mezinárodních utkání a poskytne moderní a ve světě dnes již standardní komfort návštěvníkům stadionu i hráčům. Zachovaná budou i takzvaná lízátka, typická osvětlení hrací plochy, i když v modernizované podobě.