hradecky.denik.cz | 5.12.2017 | Rubrika: Moje Hradecko | Strana: 0 | Autor: Petr Vaňous | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Je to již takřka deset let, kdy se v Hradci Králové naposledy stříhala páska u nově vyrostlé sportovní haly. Psal se rok 2008 a veřejnosti se otevřela sportovní hala v Třebši za 75 milionů korun.

Miliony do sportu

Město teď chystá rozšířit své „portfolio“ zakrytých sportovišť o dvě haly – na Pouchově a ve Svobodných Dvorech. Nejblíže k realizaci má sportoviště na Pouchově, které má vzniknout na místě současné nevyhovující haly. A to již osmnáct měsíců po zahájení výstavby. „Obyvatelé Pouchova již dlouho volají po moderní sportovní hale. V poslední době jsme dolaďovali jak její charakter, tak i situování. Pokud půjde vše podle plánu, začneme se stavbou v první polovině příštího roku,“ řekl o hale, která by měla přijít celkem na 49 milionů korun náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Snad dopadne dotace

Peníze na stavbu půjdou hlavně z městské kasy.

„Ještě se pokusíme požádat o dotaci z Ministerstva školství, ale doposud nevíme, jak bude jejich výzva, která má být vypsána v červnu, vypadat. Pokud by peníze z ministerstva dopadly, budeme jenom rádi,“ dodal náměstek primátora.
Podle vize radnice, ale i Sokolů, bude mít nová pouchovská hala rozměry 39,8 krát 45,8 metru. Své zázemí zde naleznou volejbalisté, basketbalisté a vyznavači badmintonu. „Budou zde dvě hřiště pro volejbal a po dvou hřištích pro basketbal a badminton,“ doplnil informace Jindřich Vedlich.

Součástí stavby bude i šestačtyřicet parkovacích míst. „Dále připravujeme i sportovní halu ve Svobodných Dvorech. Budeme rádi, když její stavbu zahájíme v roce 2019,“ dodal náměstek primátora.“