Hradecký deník | 20.7.2017 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: (pv, pn) | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Důležitý mezník pro výstavbu spojnice lokality Aldis s třídou Karla IV. má radnice za sebou. Nikdo se neodvolal a lávka získala platné územní rozhodnutí.

Roky vlekoucí se projekt hradecké lávky přes Labe začíná jít do finále. V těchto dnech totiž hradecká radnice obdržela dobrou zprávu od stavebního úřadu, kam se mohli případní odpůrci ještě obrátit a zmařit vydané územní rozhodnutí. „Toto rozhodnutí je nyní již v právní moci,“ uvedl tiskový mluvčí magistrátu Petr Vinklář s tím, že se nyní zpracovává projektová dokumentace ke stavebnímu povolení. „O něj by město mohlo požádat do konce října,“ informoval mluvčí.

Pokud i tato část dopadne pro město dobře, lávka by měla začít růst už v příštím roce. Budoucí spojnice přes Labe je důležitá i pro bankovního giganta ČSOB, který výstavbu nové administrativní budovy podmínil právě vybudováním lávky přes Labe. „Podmínky dané smlouvou s ČSOB jsou tedy splněny,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Kromě samotného územního rozhodnutí, jež bankéři pro labskou lávku požadovali, je pro výstavbu administrativní budovy důležité i to, aby se s výstavbou spojnice začalo do tří let od vydání tohoto rozhodnutí.
Jelikož hradecká radnice předpokládá, že by stavební práce mohly začít v roce 2018, zdá se, že projektu nic nestojí v cestě.

První návrh na zmíněné „přemostění“ řeky mezi Aldisem a třídou Karla IV. byl na stole už v roce 2001. Od té doby ovšem zůstal jenom vizí a to z několika důvodů. V prvním případě výstavbě lávky bránily vzrostlé chráněné stromy. To, že by měly padnout, vadilo zejména ekologům. Další zdržení projekt hradecké lávky nabral opět kvůli přírodě. Narazil totiž i u ornitologů, kteří upozorňovali na nebezpečí pro ptáky v dané lokalitě – konkrétně kvůli jejich vzletovým drahám.

Nicméně hradecká radnice na závěr minulého roku svolala setkání všech zainteresovaných stran a došlo ke kompromisu, který nakonec, zdá se, znamená pro výstavbu lávky „zelenou“.

V neposlední řadě se lávka u Aldisu skloňovala před pěti lety i kvůli podezření, že architekt Libor Kábrt, který za projektem stojí, měl být navázán na člena znalecké poroty. To se však nepotvrdilo a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyšel vstříc architektovu odvolání.

Výstavba lávky by měla přijít na bezmála 35 milionů korun a z 90 procent tuto částku mají pokrýt evropské dotace. Nová lávka přes Labe by měla začít růst v první polovině příštího roku a stavební dělníci by na ní neměli strávit více než jeden rok.