V bývalé pobočce městské knihovny vznikl moderní informační prostor, který od dnešního dne slouží (nejen) hradecké veřejnosti.

Prioritou města bylo sanovat prostor po bývalé knihovně a zároveň přijít s využitím, které bude přínosem pro obyvatele Hradce Králové. Infocentrum se nachází v centru města, vedle oblíbených turistických cílů a na křižovatce pěších i MHD tras. V současné době infocentrum nabízí informační a rezervační systémy týkající se mnoha aspektů městského života –zejména dopravy, kultury a volného času. Doplňkově také nabízí informační a orientační materiály, vstupenky a upomínkové předměty vztahující se k městu. Koupit si zde můžete vstupenky na nejrůznější kulturní, společenské a sportovní akce. Součástí infocentra je také veřejné bezbariérové WC, dětský koutek nebo místo s přebalovacím pultem.

V souladu s principy SmartCities (transparentnost a otevřenost města, poskytování informací, zpětná vazba od občanů) je plánováno zveřejňování množství informací z města i městských organizací. Cílem tak je poskytnout všechny informace pro občany na jednom místě, přehledně a transparentně. V dalších fázích plánujeme do infocentra zařadit komplexní informace o městských projektech od přípravy až po realizaci, rozvojové plány města, úřední desku, data z městských organizací (zejména DP, městské lesy, SNHK, kulturní instituce), inteligentní jízdní řády a další. Budoucí vizí je napojení na připravovaný inteligentní dopravní systém, případně zastávky MHD.

Zázemí infocentra umožňuje postupné přidávání dalších a dalších informací a integraci různých systémů ve městě s cílem poskytnou výstupy využitelné občany města. Venkovní interaktivní panel pak zprostředkuje pohodlnou cestou předání informací k příjemcům v kteroukoliv denní či noční dobu, tedy i mimo otevírací hodiny infocentra.

Celkové výdaje projektu dosáhly 38,8 mil. Kč bez DPH, z čehož náklady města činí 15 mil. Kč a zbývající část pokryla dotace z Evropské Unie.