Na pravou míru musí město uvést informace, které se v tomto týdnu objevily v některých médiích. Podle těchto údajů by měl hrozit městu dotační „průšvih“ a projekt Infocentra Hradec Králové spolufinancovaný z dotací by tím pádem měl být ze strany zamýšleného financování v ohrožení. Pravda je jiná, město dotaci získalo a žádný z dozorujících orgánů neměl při schvalování dotace žádné pochybnosti. Právě z těchto důvodů je na místě celou situaci narovnat, vysvětlit a hlavně aktualizovat.

Už 8. dubna 2015 schválil Výbor Regionální rady Severovýchod žádost o dotaci na projekt Infocentrum Hradec Králové, čímž bylo potvrzeno, že je projekt po této stránce v pořádku a všechny pochybnosti, které se v médiích vyskytovaly, byly plané. K úspěšnému schválení projektu výrazně přispěly i předcházející konzultace všech zúčastněných s dotačním orgánem.

Ke schválení projektů došlo po předchozí detailní třístupňové kontrole ze strany dotačního úřadu. Ani jedna z kontrol na projektu neshledala nic podezřelého a všechny stupně kontrol byly doporučeny ke schválení. V současné době probíhají stavební práce v Infocentru Hradec Králové podle harmonogramu a na podzim by se mohl nově rekonstruovaný objekt otevřít lidem.