parlamentnilisty.cz | 29.4.2015 | Rubrika: Obce voličům | Strana: 0 | Autor: Hradeckralove.org | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Ulici v Roudničce, která doposud nemá v mapách oficiální název, hodlá město zrekonstruovat, a vyjít tím vstříc zdejším občanům, kteří po obnově už delší dobu volali. Nezpevněný úsek dlouhý zhruba 200 metrů se nachází na konci Roudničky a v následujících 12 měsících by se mohl stát důstojnou komunikací s dešťovou kanalizací a veřejným osvětlením.

Jedná se o rekonstrukci komunikace, o níž dlouhodobě Roudničané stáli. Město v tuto chvíli na stavební práce vyčlenilo částku ve výši šesti milionů korun. “Dnes, tedy momentem schválení závěrečného účtu za uplynulý rok, je jasné, že se celý proces přípravy stavebních prací může díky uvolněným prostředkům posunout dál, konkrétně ke schválení zadávacího řízení na stavební práce. Pokud vše půjde dobře, může stavba, která potrvá několik měsíců, začít už v létě,“ prozrazuje náměstek primátora Jindřich Vedlich.

V úseku mezi ulicemi Roudničská a Zalomená je navržena dvoupruhová vozovka, která je rozdělená na pojížděný chodník s povrchem ze zámkové dlažby a na část určenou pro motorová vozidla s asfaltovým povrchem. Další úsek mezi ulicí Zalomenou a Horní bude sloužit jako vozovka jednopruhová, rozdělená opět na pojížděný chodník a na část určenou pro motorová vozidla. Součástí připravované stavební akce je rovněž dešťová kanalizace, která bude odvádět povrchové vody z komunikace, součástí bude i nové veřejné osvětlení.