Koncem léta může začít dlouho plánovaná rekonstrukce třídy ČSA v úseku od zimního stadionu až za křižovatku s ulicí Mosteckou.

V nejbližší době Zastupitelstvo města Hradce Králové schválí výběr nevýhodnější nabídky a vítěze pověří plněním zakázky. Samotná stavba bude zahájena počátkem srpna a dokončena zhruba v polovině listopadu. Rekonstrukce zahrne opravy povrchů, výměnu obrub v celém profilu ulice, provedení bezbariérových úprav přechodů včetně řádného osvětlení pro chodce a výsadbu nové zeleně. Úprav se dočká i zelená plocha před zimním stadionem. Celkové náklady rekonstrukce dosáhnou 16 mil. Kč bez DPH.

Magistrát se při rekonstrukci této frekventované části města zaměří na zajištění dopravní obslužnosti a bezpečnosti provozu. Součástí rekonstrukce se stane i realizace části projektu na již pátou trasu volného pohybu v Hradci Králové. Nyní se zaměřením na centrální oblast města, ve které jsou pravidelně zaznamenávány jedny z největších intenzit chodců. Začínat bude na náměstí Svobody a dále povede přes Pražský most, ulicí Mosteckou, Československé armády, Komenského, Ignáta Hermanna a Orlické nábřeží až na Hradeckou ulici. Výstavba je rozdělena na dva úseky s termínem dokončení v letech 2014 a 2015.

Na přiloženém obrázku celková situace stavby.