Právo | 30.6.2015 | Rubrika: Severovýchodní Čechy | Strana: 10 | Autor: Ludmila Žlábková | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Otevřít dvířka k čerpání až šesti miliard korun z evropských zdrojů má Hradci Králové a Pardubicím podpis společného memoranda.

Stvrdí jím vzájemnou spolupráci v rámci Hradecko-pardubické aglomerace, jedné ze sedmi obdobných aglomerací v republice, pro něž bude možné následně čerpat prostředky v rámci projektů Integrované územní investice (ITI).

Dokument podepíšou dnes na Kunětické hoře nejen představitelé obou krajských měst, ale i oba hejtmané, starostové dalších velkých měst v regionu, předsedové hospodářských komor nebo zástupci místních akčních skupin.

„Naše aglomerace je v rámci České republiky jedinečnou oblastí, se dvěma rovnocennými jádry, Hradcem Králové a Pardubicemi, a se silnou koncentrací obyvatel a ekonomických činností,“ míní primátor Hradce Králové Zdeněk Fink (HKD).

„Obrovským bonusem ITI je rezervace financí v jednotlivých operačních programech, o které tak nemusí naše projekty soutěžit s dalšími na národní úrovni,“ doplnil ho primátor Pardubic Martin Charvát (ANO).

Aby bylo možné čerpání zahájit, je nutné zpracovat a následně obhájit Strategii integrované územní investice Hradecko-pardubické aglomerace. Tu už více než rok připravuje pět pracovních skupin. „Strategii bychom chtěli schvalovat v zastupitelstvech pravděpodobně v září, následně projde hodnocením příslušných ministerstev. Finální schválení se tak dá očekávat na konci roku, tak aby první výzvy na předkládání projektů mohly být vypsané na začátku roku příštího,“ přiblížil další postup náměstek pardubického primátora zodpovědný za dotační politiku Jan Řehounek (ANO).

Podle jeho kolegy Jindřicha Vedlicha (TOP 09), náměstka hradeckého magistrátu, se chtějí soustředit především na projekty, zajišťující dopravní dostupnost a prostupnost území. „S ohledem na potřeby trhu práce budeme usilovat také o podporu a rozvoj polytechnického vzdělávání. Kreativní by naše aglomerace měla být zejména z hlediska oživení památek a jejich zpřístupnění veřejnosti,“ dodal Vedlich.

Budovat by se tak mohly například systémy inteligentního řízení dopravy, nové dopravní terminály či cyklostezky. Školy by měly získat nové vybavení i moderní odborné učebny.

„Nejkomplikovanější je situace v oblasti životního prostředí, v níž máme definovány záměry například na výstavbu a rekonstrukci vodovodů a kanalizací, ale teprve další vývoj a diskuse s ministerstvem životního prostředí ukážou, které záměry bude možné v rámci ITI podpořit,“ upozornil manažer ITI Miroslav Janovský.