Hradecký deník | 15.6.2015 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: JAN PRUŠKA | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Po dlouhých letech se žáci Základní školy Svobodné Dvory i obyvatelé této hradecké části dočkají nového sportovního areálu. Volají po něm už dlouhá léta. Výstavbu ale komplikovaly spory o pozemky.

„Abych řekl pravdu, tak o areál bojujeme už tak dlouho, že nevím, odkdy. Je to naše priorita, protože škole takové místo chybí. Od té doby kdy se vrátilo hřiště Meteor a postavili se zde nové domy, nemá škola, kde cvičit atletické disciplíny,“ vysvětlil Jan Klubíčko, předseda Komise místní samosprávy Svobodné Dvory.

Teď místním svitla naděje. Pozemky nedaleko školy už vlastní město. „Požadavkem KMS je sportovní hala s kapacitou zhruba 40 cvičících a venkovní hřiště s osvětlením. Na základě toho bude zadána projektová dokumentace. Letos chceme získat územní rozhodnutí, příští rok stavební povolení,“ vysvětlil Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

Podle něj by s městským areálem měl sousedit také soukromý projekt pěti kurtů a haly. Dotace na výstavbu ještě radnice bude hledat, cena se má pohybovat kolem desítek milionů korun.

„Už vidíme tunel a za chvíli snad i světlonakonci. Jestli to dobře půjde a v roce 2017 se dočkáme areálu, tak to bude fantastické. Velmi zde chybí, stěhují se k nám rodiny s dětmi a nemají, kde sportovat,“ zakončil Klubíčko.