Představenstvo klubu FC Hradec Králové se důrazně ohrazuje proti článku pana redaktora Záleského, který vyšel ve čtvrtečním (18. 12. 2014) vydání Mladé Fronty Dnes, kde uvádí, že vedení města, a ani vedení klubu FC Hradec Králové nejedná s Fotbalovou asociací České republiky v záležitosti splnění norem stadionu pro profesionální soutěže řízené FAČR. Tyto informace jsou hrubě nepravdivé.

Místopředseda představenstva FC Hradec Králové Ing. Richard Jukl intenzivně jednal s členem Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR panem Radovanem Novotným. „S panem Novotným jsem minulý měsíc jednal přímo v Liberci. Ten nám přislíbil pomoc a vyjádřil svoji ochotu a náklonnost nadefinovat všechny procesy, které jsou nutné splnit, aby mohl náš klub v případě záchrany nejvyšší soutěže odehrát následující ročník doma na Malšovickém stadionu,“ říká Ing. Richard Jukl. Jednání v Liberci byl také přítomen manažer Správy stadionu Malšovice Milan Ptáček.

Dále náměstek primátora PeadDr. Jindřich Vedlich, Ph.D. a primátor města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink jednali s předsedou FAČR Miroslavem Peltou, kde ho samozřejmě informovali o aktuální situaci, která souvisí s odchodem partnera při výstavbě nové arény společností ECE. Dále ho seznámili se stavem přípravy výstavby nového fotbalového stadionu, kde město Hradec Králové půjde vlastní cestou rekonstrukce. „Předseda Pelta nám k naší radosti přislíbil pomoc a spolupráci,“ řekl náměstek primátora PeadDr. Jindřich Vedlich, Ph.D.

Představenstvo klubu FC Hradec Králové bude požadovat na vedení FAČR vysvětlení, jak je možné, že jeden z členů Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR, který si přál v novinách zůstat v anonymitě, podává nepravdivé informace.

Ve čtvrtečním vydání MF Dnes doslovně stálo: „Jsem přesvědčen, že v pořadí již třetí výjimka pro Hradec je absolutně nemožná. UEFA vydala nový soubor předpisů, jak mají stadiony vypadat, a opět přísnější. Hradec ani s přivřením očí nevyhovuje hned v několika bodech. Nad námi je rozhodnutí licenčního komisaře, ligového shromáždění i výkonného výboru, ale i tak Hradec s výjimkou počítat nemůže,“ zdůrazňuje člen komise pro stadiony a hrací plochy, který je s případem detailně obeznámen, ale přeje si zůstat v anonymitě.“ a „Jenže komise prý žádnou snahu Hradce nezaznamenala. „Ze strany města ani klubu nemáme žádné oficiální informace. O pádu projektu Park Malšovice víme pouze z médií, Hradec to prostě nechává vyhnít. Na jaře proto vyvoláme jednání, na kterém se dohodneme o dalším postupu,“ naznačuje jeden z komisařů.“, konec doslovných přepisů části článku.

Klub FC Hradec Králové ubezpečuje všechny svoje fanoušky, že v případě úspěšných sportovních záchranářských bojů v jarní části Synot ligy není kvůli současnému stadionu automaticky odsouzen k sestupu do druhé ligy.

Na základě tohoto článku klub FC Hradec Králové žádá pana redaktora Petra Záleského o vysvětlení a uvedení informací na pravou míru.