5+2 dny | 2.5.2013 | Rubrika: Hradecko | Strana: 2 | Autor: STANISLAV ĎOUBAL | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Hradecké parníky vyjely na vodu. U toho na Labi zdaleka nezůstane. Jezdit se bude opět u Smiřic a chystají se další novinky.

Hradec Králové  Ilona Vodičková z Hradce Králové chodí po Smetanově nábřeží každý den třikrát až čtyřikrát venčit psa. Každým rokem sleduje, jak se v tamním přístavu na jaře objeví parníčky a pramice z flotily Hradecké paroplavební společnosti.

Smutné nábřeží

„Když na podzim parníčky a loďky odvezou, bývá tady smutno a chybí mi to. Pravé jaro začíná až teď. Moc se mi ty lodě líbí, obdivuji to pokaždé, když jdu okolo, a moc tomu fandím,“ říkala Vodičková několik minut poté, co se minulý čtvrtek objevilo v přístavu pět pramic. Lodě spojené řetězy připluly z Předměřic nad Labem. Na zimu jsou parníky i lodě v hangáru na hradeckém letišti.

„Pirátskou plachetnici a loď Smiřice jsme dali na vodu už o Velikonocích, ale od té doby kotví v přístavu, nebylo dobré počasí. Teď chystáme na letišti parníky Královna Eliška a Hradec,“ říkal minulý týden Jaroslav Kostkan z Hradecké paroplavební společnosti.

Na kole i na lodi

Po dvou letech paroplavebníci chtějí opět jezdit mezi Předměřicemi nad Labem a Smiřicemi. Letos navíc chystají novinku pro cyklisty, kteří se vydají po nové cyklostezce z Hradce směrem na Kuks. Ta se otevře v polovině května.

„Chceme se tam vrátit a zkušební provoz zahájit přibližně v polovině června. Lidem nabídneme to, co z kola neuvidí. Cyklostezka se u lochenického mostu stáčí směrem na Trotinu a vede obchvatem po lukách. Nejhezčí část řeky tak kolaři nevidí. My jim to umožníme,“ přibližuje Kostkan.

Na vodě by mělo být u Smiřic několik člunů, které budou cyklisty převážet i s koly oběma směry. Předpokládá se, že plavby budou probíhat o víkendech.

„Bude to zpestření, lidé si během plavby odpočinou, můžou se třeba v klidu nasvačit a občerstvit a potom pokračovat dále. Plavba bude trvat zhruba čtyřicet až pětačtyřicet minut,“ říká Kostkan.

„Tak z takového nápadu jsem nadšený. Samozřejmě to celou cyklostezku zatraktivní. Podobně se od řeky odklání také plánovaná cyklostezka z Hradce do Pardubic, a tam by se mohlo jít podobně elegantní cestou,“ plánuje náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Jako na Baťově kanále

Hradečtí paroplavebníci mají ještě další plány, které chtějí letos uskutečnit. Lidé by si mohli kromě pramic půjčovat i malé motorové lodě, na které není třeba žádný „řidičák“.

„Chystáme dva nebo tři menší čluny, které by měly fungovat jako tendr na kola nebo loď, která by se půjčovala bez kapitána. Bylo by to podobné jako na Baťově kanálu. Zapůjčili bychom loď i s motorem, ukážeme, jak se s ní zachází, a lidé by mohli vyrazit na výlet. Jeden člun by měl fungovat na úseku mezi Hradcem Králové a Předměřicemi nad Labem a další na úseku od Předměřic do Smiřic. Do léta by se nám mělo povést nastartovat zkušební provoz,“ plánuje Kostkan a vysvětluje, že si loď budou moci půjčit i lidé bez předchozích zkušeností.

„Lodě budou mít výkon čtyři koně a budou vážit méně než jednu tunu. V tom případě není potřeba průkaz vůdce malého plavidla. Lidi seznámíme s tím, jak se loď ovládá, a mohou vyplout,“ ujišťuje Kostkan a odpovídá na otázku, kdy se lodě z Hradce Králové vydají ještě dále.

Ze Smiřic do Josefova

V plánu je totiž i cestování po vodě až do Josefova.

„Mohla by tam jezdit podobná loď jako Smiřice. Jmenovat by se měla Josefov. V Praze také pojmenovali parníky podle míst, kde jezdily, například Štěchovice či Davle. Nabízí se to i u nás,“ líčí Kostkan a upozorňuje, že je to otázka budoucnosti. „Bylo by pěkné, kdyby se tam udělala zdviž, díky které by loď mohla vyjet po kolejích nad jez. Spíše však počítáme s přestupováním mezi jednotlivými úseky,“ říká Kostkan.

S Labem úzce souvisí i snaha pardubické radnice o splavnění Labe mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Na nápad již zareagovala i hradecká radnice. Pomoci by však musela Evropská unie.

„Uvažuje se o tom, že by tento projekt mohl být zařazen do projektového období 2014 až 2020 v rámci integrovaného plánu rozvoje území. Zatím je zpracovaná studie a navrhuje se, aby po Labi jezdily zhruba patnáct metrů dlouhé lodě s kapacitou okolo dvaceti lidí. Trasa by byla rozdělená na části a tam, kde jsou jezy, by turisté přestupovali a pokračovali další lodí na dalším úseku. Upravit by se muselo i koryto řeky, protože je v některých místech zanesené,“ vysvětlil náměstek Vedlich.

„Samozřejmě by to bylo bezvadné. Kdyby to bylo v době, kdy bude hotový nový parník, který jsme začali stavět v Děčíně, mohli bychom jezdit na lince z Hradce Králové do Pardubic. Ale domnívám se, že to je ještě příliš daleko,“ směje se Jaroslav Kostkan.