V roce 2017 začala v prostoru mezi ulicemi Jana Masaryka a E. Beneše vznikat nová klidová zóna se sadovou úpravou, letos na podzim chce město tuto zelenou část Moravského Předměstí dokončit. Za 2,5 milionu korun bez DPH bude park nazývaný Mezi domy ve středu největšího hradeckého sídliště doplněn o další vzrostlé dřeviny, stezky pro pěší a lavičky.

Prostor s městskou zelení na největším hradeckém sídlišti vznikl mezi bytovými domy Pilot 2 a základní školou v Mandysově ulici. „Jedná se o plochu zhruba pěti tisíc metrů čtverečných, první část úprav se udělala již v roce 2017. Letos na podzim se dosadí celkem 14 listnatých stromů a keřů, v celém prostoru bude 17 nových laviček a drobné herní prvky pro malé děti,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora pro oblast investic v Hradci Králové.

První etapa výstavby parku stála jeden milion korun bez DPH, město má na dokončení této investice připravených 2,5 milionu korun bez DPH. S vypsáním veřejné soutěže na dodavatele terénních a sadových úprav souhlasili městští radní, finální cenu tedy určí výběrové řízení. Zahájení těchto stavebních prací je plánováno na začátek září, hotovo by mělo být do konce listopadu tohoto roku.