V blízkosti hradecké fakultní nemocnice nebo u polikliniky na Slezském Předměstí by do několika let mohl vyrůst nový parkovací dům. Město si nechá zpracovat studie dalších parkovacích domů v místech, kde je kapacita parkovacích stání nedostatečná a město ji potřebuje navýšit.„Jednáme se společností ISP, která má podle koncesní smlouvy vybudovat nové parkovací plochy v lokalitách vybraných ve spolupráci s městem. Tato parkovací místa budou po skončení trvání smlouvy převedena do majetku Hradce Králové. Máme vytipované lokality pro nové parkovací domy, jejichž výhodnost prověří studie,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora odpovědný za rozvoj města. Chystané studie navrhnou základní podobu a kapacitu parkovacího domu v Jižní ulici u polikliniky na Slezském Předměstí, před hradeckou fakultní nemocnicí u Zborovské ulice a v areálu Univerzity Hradec Králové, který je také velmi blízko nemocnice.

Výsledkem těchto studií, ze kterých se pak bude vycházet při zpracování dokumentací pro územní rozhodnutí a stavební povolení, bude i návrh organizace dopravy a dopravního značení v okolí parkovacích domů. Zároveň poskytnou předběžný odhad investičních nákladů na jejich výstavbu. „Na jaře příštího roku se rozhodne, jestli se bude připravovat stavba jednoho nebo více parkovacích domů, vše bude záležitostí nejen financí a významu pro danou lokalitu, ale i reálný horizont jejich skutečné výstavby. Všichni víme, jaká je situace kolem rekonstrukce křižovatky Mileta,“ doplnil Vedlich.

V rámci systému ISP jsou v Hradci Králové v provozu dva parkovací domy, RegioCentrum s kapacitou 425 míst a Katschnerka, kde je 500 parkovacích míst. Územní rozhodnutí již má nový parkovací dům v Gayerových kasárnách, pro podání žádosti o stavební povolení chybí jen několik vyjádření dotčených orgánů a správců sítí. Smlouva mezi městem a ISP ohledně poskytnutí pozemků pro stavbu tohoto parkovacího domu s kapacitou 320 míst je již uzavřená.