Hradecký deník | 2.8.2016 | Rubrika: Hradecko | Strana: 3 | Autor: PETR VAŇOUS | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Tento týden se rozhodne, zda do hradeckého fotbalu vstoupí italský investor.

První oficiální setkání s hradeckým fotbalem nemohlo dopadnout lépe. Italským zájemcům o vstup do zdejšího klubu se totiž Votroci na hřišti představili výhrou v poměru 3:0. I když na pažitu vyhráli, tak s možnými investicemi ještě vyhráno není a z trávníku se boj přesune dnes za rokovací stůl.

FOTBALOVÉ MENU

„Lepší vizitku jim naši hráči nemohli dát. Bylo to krásné utkání, které se líbilo i italským zájemcům, kteří celý zápas nejenom bedlivě sledovali, ale mohutně hráče povzbuzovali,“ řekl Deníku předseda představenstva klubu Jan Michálek s tím, že již ve vršovickém Ďolíčku opět sdělil italským investorům, které vede finančník Alessandro Barilli, představy možné spolupráce.

„Letitým úkolem představenstva bylo sehnat pro klub kupce. Teď vše vypadá na dobré cestě, přesto si chceme ponechat majoritní podíl a v případě pozitivních zkušeností se v horizontu dvou let zbavit zbytku,“ uvedl Jan Michálek s tím, že nyní se bude čekat, s jakou nabídkou přijde protistrana. V tomto ohledu by mohlo být jasněji již dnes večer, kdy se obě strany setkají na oficiální večeři, kde se kromě jídelního menu budou podávat i jednotlivé návrhy.

Kromě primátora města a zástupců klubu bude na jednání přítomen i náměstek prvního muže hradecké radnice Jindřich Vedlich, který doufá, že se nakonec Hradec s italským zájemcem dohodne. Pokud ano, bude následovat kolotoč jednání na úrovni města. Připadnou spolupráci totiž ještě musí posvětit jak rada města, tak zastupitelstvo. „Byl bych tomu velmi rád, kdyby měl hradecký fotbal do konce roku silného partnera. Veškeré podklady již byly dány a teď už to je jen na vyjádření společné vůle obou stran, jestli ano, či ne,“ řekl Jindřich Vedlich.

DALŠÍ NÁRUČ

Pokud však italské námluvy zkrachují, nemusí hradecký fotbal smutnit. V záloze jsou totiž i další nabídky. „Italové nejsou sami, kdo má zájem o náš klub. Těch zájemců je víc a to napříč Evropou,“ řekl nedávno Deníku Jan Michálek s tím, že teprve další jednání ukážou cestu, do které „náruče“ se hradecký klub přivine.