Hradecký deník | 21.8.2014 | Rubrika: Východní Čechy | Strana: 5 | Autor: KAMIL DUBSKÝ | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Opatovice nad Labem  Zdejší radnice vymyslela nový způsob, jak dostat tranzitní dopravu ven z obce. Tu ucpaly nově budované čtyřproudovky, kterými je sevřená.
Passé je totiž navrhovaný „obchvat obchvatu“, kdy by stará a nyní zaslepená stará státovka z Hradce do Pardubic byla prodloužena přes zdejší autobazar a zahrádkářskou kolonii k malému kruhovému objezdu na jižním okraji vesnice. Podle starosty Pavla Kohouta tuto variantu zamítli majitelé pozemků.

Starosta proto nyní přišel s náhradním řešením: Stará státovka by se ven z obce protáhla druhou stranu nové čtyřproudovky. Vedla by pod nově vybudovaným inundačním mostem a poté by se napojila na obslužnou komunikaci u marketu Siko. Řidiči by tak vyjeli na velkém kruhovém objezdu na budované třípatrové křižovatce, odkud by už přímo pokračovali na Pardubice, Prahu i dalšími směry.

„Propojka mezi bývalou státovkou u benzinové stanice a komunikací u Sika by mohla být odhadem zhruba 400 metrů dlouhá, z větší části by vedla po bývalém fotbalovém hřišti. Náklady odhaduji na čtyři až pět milionů. S touto změnou už počítáme v územním plánu. Druhého srpna mám v této věci jednání s ministerstvem dopravy,“ řekl starosta Opatovic Pavel Kohout. Problém zde prý není ani s pozemky: Patří buď obci nebo státnímu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Ke svému plánu ovšem Kohout dodal jednu podstatnou věc: Neví, kdo by stavbu silnice zaplatil, „v žádném případě ale ne my“. Jeho zamítavé stanovisko je však logické, silnice nebude sloužit ani tak místním řidičům jako především právě tranzitujícím z jižního předměstí Hradce a z Vysoké na Pardubice a Prahu. Pravděpodobným investorem by tak byl nejspíš Pardubický kraj jako vlastník silnic II. a III. tříd, možná však s velkým přispěním státního ŘSD.

Právě to totiž podle Kohouta i řady dalších kritiků nové čtyřproudovky, která nahradila bývalou státovku mezi Hradcem a Pardubicemi, nese za současnou tristní dopravní situaci v Opatovicích velký díl viny. Vesnice je sevřena nově budovanými dálnicemi, ale při jejich projektování se zapomnělo na vyřešení souvisejícího dopravního napojení. Výsledkem je, že Opatovicemi projíždí kvůli nedostatku nájezdů na novou hradubickou dvakrát více aut než dřív.

„Od okamžiku, kdy byl čtyřpruh do Hradce otevřen, narostl provoz v obci na dvojnásobek. Z původních sedmi na 14 tisíc aut denně,“ zlobí se starosta Kohout. Povolal kvůli tomu dokonce do obce hygieniky na měření hluku. „Obchvat měl Opatovicím ulehčit, ale paradoxně jim to uškodilo,“ přisvědčil náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Přes Opatovice totiž začali ve velkém jezdit řidiči mířící z jižního na západní předměstí ucpaného Hradce. To dříve nebylo tak výhodné, protože nahnaný čas ztratili v kolonách při křížení bývalé „hradubické“ státovky u opatovické benzinky. Ta se však poté stala slepou silnicí.

Tuto kritiku ale ŘSD odmítá. Opatovicím prý navrhovalo, že starou státovku propojí přes autobazar s malým kruhovým objezdem na jižním okraji Opatovic za státní peníze. Kohout to ale prý odmítl. „Na výstavbu této spojnice byla i studie, ale po projednání s obcí jsme od výstavby ustoupili. Radnice silnici kvůli svému územnímu plánu nechtěla,“ řekla Hana Jarolímová z pardubického ŘSD. Kohout se bránil, že se proti postavili zahrádkáři, přes které by silnice vedla, a že v případě vedlejší silnice nelze uplatnit ani zákon o veřejném zájmu. Problémem byly také nízké výkupní ceny pozemků kolem 30 korun za metr. Ty však budou od září několikanásobně navýšeny.