hradecky.denik.cz | 13.10.2016 | Rubrika: Moje Hradecko | Strana: 0 | Autor: Petr Vaňous | Téma: Magistrát města Hradec Králové

„Chceme, aby byla zóna Aldis další pýchou našeho města.“ Takový vzkaz vyslala v tomto týdnu hradecká radnice všem investorům, kteří mají ve svých plánech rekultivovat toto projekty zatím příliš nedotčené území.

Kromě pomoci investorům chce svým vzkazem radnice vyřešit i dlouhotrvající problém s parkováním v tomto místě. „Rada města schválila na svém zasedání podnět ke zrušení regulačního plánu zóny Aldis, kterou nahradí územní studie,“ prozradil Deníku náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich s tím, že vedení města k tomuto kroku vedlo několik důvodů.

Hlavní myšlenka je opřena o koordinaci záměrů investorů, ale i o projekt města, tedy lávku, která má spojit střed města s touto lokalitou. Radnice chce ve studii vyřešit také napojení lokality na druhý silniční okruh a spojení s městem v podobě nově vybudovaných zastávek MHD. Dalším z důvodů byla změna legislativy. „Dále chceme pomoci všem investorům. Například ČSOB, která tu má záměr vystavět své sídlo, firmě Enteria, jež tu hodlá vystavět nový bytový komplex. Součásti studie bude i územní rezerva pro Aldis,“ doplnil informace Jindřich Vedlich s dodatkem, že studie se koordinuje se všemi dotčenými subjekty a je koncipována tak, aby na sebe všechny projekty, se kterými se v zóně Aldis počítá, na sebe navazovaly a nikterak spolu nekolidovaly. Podle náměstka bude první stavbou, která „otevře“ Aldis, právě lávka. Tu by dělníci mohli začít stavět již za půl druhého roku.