Mladá fronta DNES | 9.9.2016 | Rubrika: Kraj Hradecký | Strana: 15 | Autor: Petr Záleský | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Do hradubické aglomerace v příštích čtyřech letech s jistotou přiteče investice přes 3,5 miliardy korun. Hradec je utratí na dopravní, stavební, vzdělávací i revitalizační projekty. Ve hře jsou další miliardy.

Sice s ročním zdržením, ale přece: pět ministerstev v uplynulých dnech řeklo ano na obří finanční injekci pro hradecko–pardubickou aglomeraci. Území, na kterém žije kolem 320 tisíc lidí, může do roku 2020 počítat s dotací více než 3,5 miliardy korun z programu integrovaných územních investic (ITI).

Přestože seznam konkrétních stavebních a vzdělávacích projektů stále ještě není kompletní, Hradec Králové s jistotou dosáhne na vymoženosti, o kterých v posledních letech jen snil. „Ulevilo se nám, že ministerstva tak velké peníze přiklepla. Byl to nesmírně složitý a komplikovaný proces. Škoda jen, že na podmínky jednotlivých výzev jsme čekali daleko delší dobu, než jsme předpokládali, a že došlo minimálně k ročnímu skluzu, což nám dost zkomplikovalo život,“ říká náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Nejnáročnějším společným hradubickým nápadem, který má poměrně blízko k realizaci, je pořízení inteligentního dopravního systému. Jeho součástí jsou nejen chytré semafory vytvářející zelenou vlnu podle intenzity dopravy nebo automaticky pouštějící záchranářské vozy, ale i kamery, meteorologická čidla, informační tabule a centrální dispečink se sběrem dat. Rozpoznají například kradená auta, propadlé průkazy o TK či pojistky.

Jedním z prvních realizovaných projektů v ITI s největší pravděpodobností bude stavba dvou etap komunikace s pracovním názvem Stezka mechu a perníku. Dlouhá léta odkládaná cyklotrasa mezi Hradcem a Pardubicemi už v příštím roce začne růst mezi Němčicemi a Dřítčí i Hradcem Králové a Vysokou nad Labem.

ITI z velké části pomůže zaplatit rovněž lávku přes Labe u zóny Aldis, kde postaví své regionální sídlo s až tisícem pracovních míst banka ČSOB. Kolem 120 milionů korun by měla stát revitalizace Muzea východních Čech. Cílem je nejen rekonstrukce budovy, ale i zpřístupnění dosud uzavřených prostor. „Opravy muzea mimo jiné připraví podmínky pro zpřístupnění střechy s unikátním výhledem nebo umožní rozšíření expozice v suterénu,“ sdělil Jan Falta, vedoucí městského odboru památkové péče. Hradubice dokonce mají i heslo, které snahu o zisk miliard zastřešují. „Chytrá, kreativní a vzdělaná aglomerace. To jsou tři základní pilíře, také proto pokládáme za velmi důležitou spolupráci s vysokými školami,“ pokračuje Vedlich.

Úplně nové polytechnické centrum nejméně za 150 milionů korun má díky integrovaným investicím vzniknout v budově bývalé základní školy V Lipkách. „Pomocí moderních technologií by mělo podnítit vyšší zájem dětí o přírodní vědy,“ uvádí vedoucí odboru rozvoje na hradeckém magistrátu Karel Vít.

Ze sumy přesahující 3,5 miliardy korun by mělo zbýt i na rozšíření vozového parku hradecké MHD o další trolejbusy a elektrobusy. Přiblížilo se i zřízení nové 700 metrů dlouhé trolejbusové trati od křižovatky Brněnské ulice s Palachovou a dál ulicí Milady Horákové až na točnu Pod Strání.

Všechny zmíněné projekty čekají už jen na akceptační dopisy ministrů, které schvalovací proces uzavřou. Hradubická aglomerace si navíc o další miliardy korun může přilepšit. „Pokud především v prvních letech prokážeme schopnost čerpat rezervované prostředky, může aglomerace získat přístup k dalším, téměř až šesti miliardám,“ upozornil manažer programu ITI Miroslav Janovský. „Může dojít k dalším přesunům financí z jiných lokalit ITI. Zatím o tom ale neuvažujeme, protože příprava je nesmírně náročná,“ přiznává Vedlich, ale připomíná, že ještě není jasné, co vlnu velkých investic odstartuje: „Zatím nelze říct, čím bychom mohli začít. Každopádně realizace některých by se mohla pohnout v příštím roce.“