Nejfrekventovanější tepna pro pěší i městskou hromadnou dopravu se dočkala dlouho očekávané opravy. Nyní je třeba zaměřit se na odstranění všech zbývajících vad. Bude to tečka za rekonstrukcí, která byla provázena neplánovanými zdrženími i nepřízní počasí.

„Náměstí 28. října a přilehlé ulice jsou jedněmi z nejdůležitějších a nejvíce využívaných veřejných míst v Hradci. Chceme, aby bylo vše v souladu s naším záměrem,“ zdůrazňuje Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města. Seznam vad z předávacích protokolů obsahuje například nutnost vyrovnávání a spárování velkoformátové dlažby, přespárování mozaikových dlažeb, úpravu osazení jednotlivých osvětlovacích těles, opravy povrchů mobiliáře a sloupů veřejného osvětlení či dokončení sadových a terénních úprav. „Odstranění vad a nedodělků proběhne z větší části na jaře, jakmile počasí umožní technologicky náročnější práce,“ dodává Jan Vítek, vedoucí stavebního střediska zhotovitele.

Složitý průběh stavby

Předání staveniště se uskutečnilo v červnu v roce 2012 a oproti původnímu harmonogramu se opozdilo o tři týdny. Stalo se tak z důvodu správních lhůt při vyřizování žádosti o uzavírku komunikací. „Žádost byla podána v předstihu, ale vzhledem k rozsahu akce jsme rozhodnutí o stanovení dopravního značení a uzavírce obdrželi až po předpokládaném termínu předání staveniště,“ vysvětluje posun začátku rekonstrukce Valentýn Avramov, vedoucí odboru investic.

Ovšem i po samotném započetí rekonstrukčních prací museli stavebníci opakovaně přerušit svou činnost. Časově nejnáročnější zdržení vyvolala nutnost kompletní rekonstrukce kanalizačního řadu v ulici S. K. Neumanna, který se nacházel v havarijním stavu a také potřeba přeložit nedostatečně izolovanou trasu páteřního plynovodu. K probíhající stavbě tak byl přizván hradecký VAK, správce plynovodu a další subjekty, které sítě na své náklady uvedly do odpovídajícího stavu. Mezi další vnější faktory se přidal požadavek České pojišťovny na rekonstrukci podzemních garáží přímo pod prostorem náměstí. Město tomuto požadavku vyšlo vstříc, protože dodatečné stavební práce na podzemních objektech by narušily nově provedenou stavbu náměstí a v tomto ohledu by došlo i k prodražení.

Své ne řeklo i počasí a technický dozor, kterého si město na rekonstrukční práce najalo. „Některé technologické postupy nebylo možné z důvodu dlouhodobých a hlubokých mrazů provádět, proto došlo k přerušení,“ zdůvodňuje učiněné kroky Miloš Pařízek, technický dozor investora.

Všechny uvedené faktory přispěly k tomu, že oproti původně plánovanému konci listopadu 2013 došlo k předání stavby o necelý měsíc později, a to 21. prosince. „Celková doba, po kterou nemohla firma Sovis plně pracovat, činila asi 170 dnů,“ dodává Jindřich Vedlich. Vzhledem k posunu data zahájení stavby a objektivním vnějším vlivům se sdružení stavebních firem nedostalo do prodlení, a proto ani nevznikl nárok na uplatnění smluvní pokuty ze strany města.