ČRo Hradec Králové | 28.12.2011 | 16:00 | Pořad: Události regionu – Hradec Králové | Téma: Magistrát města Hradec Králové

moderátorka: Opravy Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové by nemusely začít podle původního harmonogramu. Město chtělo rekonstrukci náměstí za zhruba 200 milionů korun zahájit v roce 2013 a dokončit o dva roky později. Termíny teď ale ohrožují složitá vyjednávání s některými majiteli domů, zejména o parkovací místa. Těch má být po opravách náměstí až o 70% méně. Podle náměstka primátora Jindřicha Vedlicha bude vedení města vědět více zřejmě až na jaře.

Jindřich VEDLICH, náměstek primátora: V horizontu dvou až třech měsíců budeme přesně vědět, jak jsme na tom s vyjádřením zbylých zhruba dvaceti účastníků řízení. A podle toho budeme vidět kdy a jak budeme moci pokračovat a z čeho budou finance na to použity. Znovu opakuji, že si nemůžeme dovolit, aby rekonstrukce Velkého náměstí skončila později než v roce 2015. Hrozila by ztráta dotace, a to si nemůžeme dovolit.

moderátorka: Z evropských peněz by mělo jít na rekonstrukci Velkého náměstí až 80%. Tedy zhruba 160 milionů korun.