Hradecký deník | 24.10.2016 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PETR VAŇOUS | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Malšovice i Gočárův okruh čeká ulehčení dopravy.

Hradecká dopravní tepna – Gočárův okruh, je stavbou, kterou východočeské metropoli závidí mnoho měst. V posledních týdnech jej však skloňují hlavně naštvaní řidiči, kteří tu dlouhé minuty tráví v nekonečných kolonách. Důvodem zdržení je několik oprav, které tuto tepnu ucpávají. Ve správě je Labský most i říční překlenutí u Fakultní nemocnice. Alespoň jedna dobrá zpráva pro řidiče je, že se ke svému konci blíží oprava ulice Úprkova. Ta komplikovala dopravu na Gočárově okruhu hlavně v prostorech kolem Všesportovního stadionu a Malšovicích. Stavební stroje a dělníci ji opustí na konci října, kdy by se měl měl pomalu a v omezené míře vracet na silnici původní provoz. Silnice je ve vlastnictví Královéhradeckého kraje, který ji zrekonstruoval a souběžně s ní se zde do oprav svého majetku pustilo ve stejném čase i město. Sloužit tu lidem budou kromě nové silnice i chodníky, přechody pro chodce a zastávky MHD.

Přestože zhotovitel má na ukončení svého úkolu čas ještě téměř do konce roku, je už teď jasné, že první doprava v omezeném režimu by se do tohoto zrekonstruovaného úseku měla vrátit už v úterý 25. října. „Už teď společně s Královéhradeckým krajem připravujeme společné výběrové řízení na rekonstrukci dalšího úseku silnice a uličního prostoru návazné ulice Lhotecké až k mostu přes Stříbrný potok. Jedná se o úsek v délce přibližně 1,4 kilometrů. Podle prvních předpokladů, které jsou odvislé od výsledků zakázky, bychom byli rádi, kdyby rekonstrukce proběhla v příštím roce v létě s přesahem do podzimních měsíců. Opět bude cílem spojit investiční akce kraje a města, aby omezení pro občany byla pokud možno v těchto místech soustředěna do jednoho termínu,“ uvedl náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.