Mladá fronta DNES | 6.6.2016 | Rubrika: Hradecký kraj | Strana: 15 | Autor: (ram) | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Z Dukelské ulice před obchodním domem Tesco zmizeli stavaři. Nechali tam jen rozdělanou práci a ceduli informující o téměř měsíc trvající technologické přestávce.

Vedení hradecké radnice však uklidňuje, že nejde o nic nečekaného, ale o pauzu, kterou potřebuje nedávno položený beton. „Beton musí uzrát a to trvá docela dost dní. Kdyby se na povrchu začalo pracovat hned, stavaři by se tam mohli vrátit za chvíli znovu,“ vysvětluje náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09). Stavební firma totiž kvůli reklamaci zastávky před Teskem silnici opravuje už potřetí. Povrchy se propadaly kvůli špatně zvoleným technologickým postupům při rekonstrukci v roce 2013. Tehdy materiály, které na zatěžované povrchy, byly použity, kritizovali také odborníci.

Do největší a prý snad už poslední rekonstrukce se město muselo pustit letos na jaře, protože dlažba se pod koly těžkých brzdících a rozjíždějících se autobusů MHD opět zvlnila. Dopravní podnik si stěžoval, že neutěšený stav vozovky mu ničí vozy. Už dva měsíce jsou proto zastávky o několik metrů posunuty. Stavaři se na Dukelskou vrátí 26. června a budou pokračovat opravou druhé poloviny vozovky.