kralovehradeckenovinky.cz | 28.8.2014 | Rubrika: regiony | Strana: 0 | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Další nová mateřská škola začne sloužit zhruba padesátce předškolních dětí od září v Úprkově ulici v Malšovicích. Dokončovaná dřevostavba za zhruba devět milionů korun sousedí se základní školou, stojí u křižovatky ulic Zámostí a Holubova.

„Nová jednopodlažní školka v dřevěném provedení ve tvaru písmene L bude od sousedního areálu základní školy oddělená plotem. Projektanti počítali i se zelenou plochou, herními prvky a s potřebným počtem parkovacích míst,“ prozrazuje náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města Jindřich Vedlich.

Právě parkovací místa a rekonstrukce přilehlé ulice Zámostí se do stavby školky promítly negativně. „Přes všechna odvolání, která se dotýkala rekonstruované přilehlé ulice a budování potřebných parkovacích míst, se podařilo projekt z papíru převést do reálu,“ podotýká Jindřich Vedlich. Dodává, že cílem bylo vyjít vstříc těm nejmenším a jejich potřebám, což se za zhruba devět milionů korun podařilo, navíc zde vznikl kvalitní veřejný prostor s dobrou dopravní dostupností. „Mateřská škola v Úprkově ulici je zkolaudovaná a je z hlediska užívání v naprostém pořádku,“ dodává Jindřich Vedlich.

„Za poslední čtyři roky se městu podařilo otevřít tři nové mateřské  školy – v Markově ulici v Kuklenách, Pohádku v Mandysově ulici a před rokem v Podzámčí. Malšovická mateřská škola s kapacitou 56 míst  je tedy čtvrtou v pořadí. Díky výstavbě nových a úpravám některých stávajících zařízení došlo k navýšení celkové kapacity mateřských škol zřízených městem celkem o 321 míst oproti školnímu roku 2010/2011 na kapacitu 2904 pro školní rok 2014/2015,“ hodnotí náměstkyně primátora odpovědná za školství Anna Maclová a upřesňuje, že i tuto novou dřevostavbu bude možné do budoucna využít jako družinu. „Sledujeme totiž demografický vývoj a jsme si vědomi poklesu počtu dětí v dalších letech. I proto tato mateřská škola vzniká právě v areálu základní školy,“ doplňuje.

Do nových prostor mateřské školy v Úprkově ulici se na nějaký čas z důvodu rekonstrukce přestěhují děti z MŠ Montessori.  Ihned po ukončení úprav MŠ Montessori se děti přestěhují zpět a nová mateřská škola nabídne místa dalším dětem. O termínu dodatečného zápisu bude veřejnost včas informována. Kralovehradeckenovinky.cz informovala Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradec Králové.