Již není žádný pochyb o tom, že všesportovní stadion, který vznikl před více než 50 lety, se v nejbližší době nenávratně změní v novou arénu. O víkendu zmizela ze západní části většina sedaček, v týdnu se pak speciální hydraulické nůžky osmatřicetitunového stroje zakously také do střechy západní tribuny Malšovického stadionu. Za několik dní se dělníci pustí do demontáže kiosků. Do zimy by pak mělo zmizet vše betonové.Postup demoličních prací stavbaři přizpůsobí programu domácích zápasů Votroků. Pokud vše půjde podle plánu, celá tribuna bude pryč do konce tohoto roku. Do konce příštího týdne zmizí vše železné, za dalších dvacet dní vše betonové. Bourání budou zatím ušetřeny jen osvětlovací stožáry. „Lízátka budou demontována až v příštím roce a nahradíme je novými, ale nižšími i úspornějšími,“ uvedl člen představenstva a náměstek primátora Jindřich Vedlich. S tím souvisí i zachování valu na západní straně, který slouží právě k ukotvení ikonických světelných stožárů.

Naopak protější východní tribuna se pomalu, ale jistě plní sedačkami. Bude zde zachována kapacita 4500 sedaček. Co určitě návštěvníka fotbalového utkání potěší, je nové sociální zázemí na obou stranách tribuny, které se v těchto dnech dokončuje a na nejbližší zápas se Sokolovem bude již funkční.

Připomínáme, že pro stavbu nového stadionu získalo město Hradec Králové dvě ze tří potřebných stavebních povolení. Radnice má povolení na stadion a také má povolení ke stavbě od vodoprávního úřadu. Teď zbývá pouze kladné stanovisko s návrhem napojení na okolní dopravní infrastrukturu.