Hradečtí vodáci, kteří trénují na Orlici u Malšovického mostu, by se mohli dočkat nového zázemí. Současný areál, který není ani napojený na vodovod a kanalizaci, je zcela nevyhovující a i kapacitně nestačí. Zastupitelé proto odsouhlasili zpracování projektové dokumentace k demolici stávajících a vybudování nových objektů.

Loděnici, která je na pravém břehu Orlice za sportovním areálem TJ Slavie a je majetkem města, využívá vodácký oddíl TJ Sokol Hradec Králové. „Vzhledem k tomu, že zde chybí napojení na vodovod a kanalizaci, nemají tady vodáci standardní sociální zařízení, tedy WC a sprchy,“ řekla náměstkyně primátora Romana Lišková, odpovědná za majetek. „Bude potřeba vybudovat zhruba sedmdesátimetrové napojení na vodovodní a kanalizační řád, dešťové vody se vyřeší vsakováním na ploše areálu,“ doplnila Lišková.

Město při vybudování nového zázemí v areálu zvolilo úspornější variantu. Základem stavby bude sestava 24 mobilních buněk, které budou spojené komunikačním modulem v doteku s halovým montovaným skladem lodí. Celá sestava pak bude obložená dřevem a ve druhém patře bude terasa. „Celkové náklady se odhadují na necelých devět milionů korun. Pokud vše půjde bez komplikací a zastupitelé odsouhlasí i finance na samotnou stavbu, mohla by nová loděnice stát během příštího roku,“ řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za investice.