Zhruba dvanáct milionů korun s daní investovalo vloni město do výměny čtyřicet let starých oken v Základní škole Sever v Lužické ulici na Slezském Předměstí. Kvůli starým oknům docházelo k velkým tepelným ztrátám. Neopravenou spojovací prosklenou chodbu mezi pavilonem druhého stupně a jídelnou si vezme na starosti stavební firma letos. S vypsáním tendru na zakázku, která by se měla uskutečnit letos v létě, souhlasili dnes i městští radní.

Loňská výměna oken i venkovních dveří zamezila ve velké míře tepelným ztrátám, ke kterým docházelo řadu let. Celková rekonstrukce byla od prvopočátku rozdělená na dvě stavební části, přičemž tu první město provedlo v loňském roce. Letos přichází na řadu druhá část, která spočívá v zateplení a výměně oken a opravě a stavebních úpravách chodby mezi pavilonem druhého stupně a jídelnou.

„Stavební práce by měly být provedeny opět o prázdninách, aby nedošlo k narušení výuky. Prostředí pro děti a kantory bude do budoucna komfortnější a důstojné,“ komentuje záměr města a rozhodnutí radních Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

„Oprava školních budov, myslím tím především rekonstrukce elektrických, vodovodních a kanalizačních rozvodů, zateplování a zvýšení komfortu pro pobyt žáků je aktuální téma. V loňském roce jsme vytvořili systém postupné rekonstrukce školských zařízení tak, aby ve lhůtě deseti let byly tyto plně opraveny a všechny rozvody vyměněny,“ dodává Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města, v němž jsou právě školské budovy zastoupeny největším dílem.

Informace o loňské investici zde.