Hradecký deník | 14.11.2016 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PETR VAŇOUS | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Kruhová křižovatka Koruna se s otevřením Auparku špuntem nestala. Černé scénáře, které po otevření obchodního centra Aupark pasovaly křižovatku Koruna do role dopravního špuntu, se nenaplnily.

Křižovatka nápor zákazníků zvládla se ctí. Bez menších komplikací se to však neobešlo. „V pátek naši řidiči hlásili, že kvůli zácpám u Koruny nedojedou do dalších zastávek včas. Jednalo se hlavně o odpolední špičku, kdy spoje nabíraly až patnáctiminutové zpoždění. Víkend se však již obešel bez větších komplikací,“ řekl Deníku dispečer městského dopravce.

Jeho slova potvrdili i samotní řidiči. „Příjezd od Kuklen byl docela klidný.

Největší problémy nám však způsobovali řidiči vyjíždějící z centra Puškinovou ulicí. Tam se většina z nás, hlavně ve špičce, zdržela, ale zas tak hrozné to není,“ řekl jeden z řidičů trolejbusu, který však nechtěl uvést své jméno. Větší komplikace nehlásila ani policie, která na pátek a víkend posílila u Auparku hlídky. „Z pohledu policie se, co se týče okolí Auparku, jednalo o poklidné dny bez vážnějších komplikací. Jen v pátek jsme uvnitř centra museli klidnit emoce nakupujících, kteří měli zájem o výpočetní techniku.

Počet zájemců o počítače v akci totiž převyšoval počet dostupného zboží,“ uvedla mluvčí hradeckých strážců zákona Lenka Burýšková.

I když občas k dopravním komplikacím docházelo, jednalo se spíše o nárazové chvíle, které řidiče projíždějící centrem města, nezdržely po neadekvátně delší dobu. To Deníku potvrdil i náměstek primátora Jindřich Vedlich, který Korunou sám několikrát projel a celou situaci také sledoval přes webové kamery. „Dalo se to očekávat. Zájem o otevření Auparku byl enormní. Ale kolony se tvořily jen nárazově. Křižovatka koruna tak dle mého obstála se ctí,“ uvedl Jindřich Vedlich.