Hradecký deník | 14.10.2016 | Rubrika: Titulní strana | Strana: 1 | Autor: PETR VAŇOUS | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Itálie, Německo či Česko? Zájem o hradecký fotbal roste.

Pizza, eintopf nebo povidlové buchty? Hradečtí fotbalisté stále neví, jakou kuchyni jim budou podávat budoucí chlebodárci. V poslední době se sice nejhlasitěji mluví o italských investorech vedených byznysmenem Alessandrem Barilli, ale podle ředitele hradeckých „votroků“ Richarda Jukla je ještě předčasné na „lízátka“ věšet italskou vlajku. Ve hře jsou totiž ještě dva vážní zájemci. Jeden tuzemský a druhý z Německa.

„Stále hledáme partnera, který by posílil akcionářskou strukturu. Kromě italských zájemců evidujeme i uchazeče z Čech a Německa. V současné době nabývají jednání patřičný rozměr, který vyústí konkrétní nabídkou,“ řekl Deníku Richard Jukl s tím, že jasno o investorovi, který vstoupí do hradeckého fotbalu, by mělo být na sklonku letošního roku. Kdo však stojí v čele německé a české investorské delegace, nechtěl Richard Jukl prozradit. Jediné, co je jisté, je, že budoucí investor bude mít v hradeckém klubu ze začátku jen minoritní podíl.

„V prvních dvou letech by subjekt, který do našeho klubu vstoupí, měl jen minoritní podíl. Pokud by se spolupráce osvědčila, mohl by převzít i majoritu,“ dodal ředitel klubu. Tento krok vítá i náměstek hradeckého primátora a člen představenstva klubu Jindřich Vedlich. „Jsme na dobré cestě, aby do našeho klubu vstoupil nový investor. Situace, kdy město vlastní sto procent klubu je naprosto nesprávná,“ uvedl Jindřich Vedlich a dodal, že město by mělo v první řadě podporovat především mládež, juniory a masový rekreační sport. Náměstek primátora vidí ve fotbale stejnou cestu, jakou udělal v nedávné době zdejší hokejový klub, kde město vlastní jen 50 procent. „Vstup Mountfieldu výrazně posílil vliv na výsledky mužstva i diváckou návštěvnost,“ dodal náměstek.