parlamentnilisty.cz | 14.9.2016 | Rubrika: Obce voličům | Strana: 0 | Autor: PV | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Venkovní altán určený pro venkovní aktivity dětí postaví město během několika příštích měsíců v areálu Základní školy Milady Horákové. Půjde o dřevěnou opláštěnou konstrukci, která v součtu zabere zhruba sto metrů čtverečních a bude napojena na elektrické vedení. S částkou převyšující milion korun na tento účel souhlasili městští radní.

Jednoprostorový zastřešený objekt přístupný ze všech stran, který město hodlá postavit v areálu Základní školy M. Horákové, by měl v průběhu celého roku sloužit volnočasovým aktivitám dětí. “Stavba bude dřevěnou nosnou konstrukcí skeletového typu, na podlaze bude umístěna keramická dlažba a objekt bude napojen na stávající rozvody silnoproudu, který je umístěn až u stávající tělocvičny,“ vysvětluje podrobnosti chystaného projektu Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za městské investice. Město v následujících dnech vypíše na zhotovitele prací výběrové řízení a objekt by dětem mohl sloužit už zkraje příštího roku.

“Město se nevěnuje jen opravám a rekonstrukcím stávajících školních budov, ale snaží se také zároveň v maximální míře a s ohledem na omezené finanční možnosti respektovat i další potřeby škol, jako například v tomto případě,“ uzavírá Jindřich Vedlich.