kralovehradeckenovinky.cz | 17.7.2016 | Rubrika: regiony | Strana: 0 | Téma: Magistrát města Hradec Králové

Nové chodníky, přechody pro chodce, zastávky MHD a další novinky by se do konce roku měly objevit v Úprkově ulici v Malšovicích v Hradci Králové.

Komunikace je ve vlastnictví Královéhradeckého kraje, který plánuje její rekonstrukci a souběžně s ní se zde do oprav svého majetku pustí i město. Omezení pro řidiče vozidel, cyklisty, cestující MHD či chodce potrvá zhruba 130 dní. Uvedla pro Kralovehradeckenovinky.cz Magdaléna Vlčková, tisková mluvčí Magistrátu města Hradce Králové.

„S Královéhradeckým krajem jsme časově sladili své plány a do oprav bychom se měli pustit souběžně. Město by mělo do konce roku vybudovat nové chodníky včetně odvodnění a sadových úprav, přechody pro chodce s přisvětlením a součástí rekonstrukce by mělo být i odvedení dešťových vod. Nové by měly být i zastávky MHD, sjezdy k jednotlivým nemovitostem a zálivy pro krátkodobá odstavení vozidel,“ prozrazuje plány města náměstek primátora Jindřich Vedlich. Dodává, že stavební práce město vyjdou na zhruba čtyři miliony korun bez daně a firma, která by se stavebních prací měla ujmout, na ně ze smlouvy má 130 kalendářních dní. „Další postup je nyní v rukou kraje, který je hlavním investorem rekonstrukce komunikace. Doufáme, že vše proběhne podle časového plánu,“ dodává Jindřich Vedlich.

„Stavební práce v Úprkově ulici by měly začít příští týden ve čtvrtek 21. července 2016 a měly by být hotovy začátkem října. Komunikace se bude opravovat za úplné uzavírky a vyloučení provozu. Řidiči tak musí počítat s obousměrnou objízdnou trasou, která je navržena v Malšovicích v trase ulic Náhon – Na Drahách – Úprkova a zpět,“ uvádí Martina Götzová, mluvčí Královéhradeckého kraje.

Omezení se po dobu stavebních prací dotknou i provozu MHD, autobusové linky číslo 11 a 17 pojedou po objízdné trase. Zastávka Úprkova nebude obsluhována a náhradní stanicí se dočasně stane zastávka Na Kotli.

Linky č. 11 a 17 budou na objízdné trase zastavovat také na zastávkách NÁHON a HUSŮV POMNÍK. Zastávka linky č. 11 MALŠOVICE – U ČECHŮ bude přesunuta do ulice Na Drahách a bude sloučena s nástupní zastávkou pro linku č. 7. Vzhledem k prodloužení trasy linek č. 11 a 17, které si uzávěra vynutí, může dojít ke zpoždění. Dopravní podnik města Hradce Králové bude výlukový stav monitorovat a v případě nutnosti zavede potřebná opatření.