Královéhradecká radnice vyhlásí soutěž na stavební firmu, která na Eliščině nábřeží, v sousedství Muzea východních Čech, postaví nové turistické infocentrum za zhruba 42 milionů korun bez DPH. Centrum vznikne na místě nedávno zrušené pobočky městské knihovny. Novinářům to včera po jednání zastupitelů řekl primátorův náměstek Jindřich Vedlich.

„Stavba by měla být zahájena v lednu 2015 a dokončena v červenci téhož roku,“ řekl Vedlich. Město plánuje získat peníze z evropských fondů. V prostorech by mělo vzniknout moderní informační a rezervační centrum, které umožní přístup k rezervacím a informacím i mimo pracovní dobu díky multimediálním panelům. Prostory by měly sloužit také pro výstavy a různé prezentační akce.

Nyní v Hradci Králové fungují informační centra na vlakovém nádraží, na Gočárově třídě a v pronajatých prostorech na historickém Velkém náměstí. Centrum na Velkém náměstí by mělo nahradit nové centrum v Bílé věži, která nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí. O dalším fungování ostatních infocenter město dosud nerozhodlo, není vyloučeno to, že některá zaniknou.

Na přiložených obrázcích si můžete prohlédnout vizualizace interiéru plánovaného informačního centra.