Mladá fronta DNES | 27.6.2014 | Rubrika: Kraj Hradecký | Strana: 2 | Autor: (sd) | Téma: Magistrát města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ Už příští rok se na místě bývalé hradecké továrny Mileta začne stavět „zahradní město“ s několika administrativními budovami. Projekt City Garden počítá se zelení i lávkou.

Na zanedbaném území, které přitom leží v těsném sousedství Benešovy třídy a městského silničního okruhu, během několika let vyroste areál nazvaný City Garden, údajně se spoustou zeleně. „Projekt je ve fázi projektové přípravy. Rádi bychom začali stavět v roce 2015,“ potvrdil jednatel společnosti FI Development Tomáš Rešl.

Před několika týdny šla k zemi jediná stavba v okolí – vila stojící nedaleko sídla krajské záchranné zdravotnické služby. „Přínosem projektu bude kultivace lokality, které se dnes lidé spíše vyhýbají. Již změna územního plánu předepsala vysoký podíl zeleně, v plánu jsou rozsáhlé parkově upravené plochy a první z plánovaných objektů počítá se střechou, která bude částečně porostlá zelení,“ přiblížil Tomáš Rešl.

Dalším přínosem pro obyvatele Moravského Předměstí má být přemostění přes Sokolskou ulici, která patří k nejfrekventovanějším ulicím města.

„V první etapě dojde k výstavbě jednoho z objektů. Půjde o administrativní centrum o ploše 7 443 metrů čtverečních. S lávkou se počítá v dalších etapách výstavby,“ upřesnil náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Podle studie, kterou si radnice nechala před časem vypracovat, tam mohou v budoucnu vyrůst ještě dva další domy.

„Může tam být maximálně pět objektů. V současné době se uvažuje pouze o administrativním využití. S bytovou výstavbou se nepočítá, přesto ji do budoucna nelze zcela vyloučit,“ dodal náměstek Vedlich.